03.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U VLADI VOJVODINE

Prvi preminuli pacijent sa teritorije Srema

Na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine, koja je održana 3. aprila, rečeno je da je u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) tog dana  preminuo još jedan pacijent oboleo od virusa korona i to je, do ovog datuma, šesta osoba preminula od COVID 19. 

Reč je o muškoj osobi rođenoj 1955. godine iz Šatrinaca, koja je imala problema sa više bolesti, najviše sa diajbetesom, koji je prisutan kod gotovo svih preminulih do sada – rekao je dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

U  AP Vojvodine do 3. aprila  je registrovana 191 osoba obolela od virusa COVID  19, od kojih su 82 hospitalizovane na Klinici za infektivne bolesti i Klinici za ortopedsku hirirgiju i traumatologiju, koja je prenamenjena za prijem obolelih od ovog virusa. Pet pacijenata je na respiratoru. U ovom broju je i 20 obolelih iz Srema, a pacijent iz Šatrinaca je prvi iz Sremskog okruga koji je preminuo.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade  je naglasio da zdravstveni sistem Vojvodine ima i dovoljno respiratora i testova na virus korona, što je veoma značajno jer je počelo testiranje u većem obimu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.