02.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

MITORVAČKI DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

Spremno 184 mesta za obolele od virusa korona

Po odluci Vlade Republike Srbije sve ustanove učeničkog i studentskog standarda sa svojim kapacitetima u nastaloj situaciji u vezi sa epidemijom koristiće se za smeštaj osoba koje imaju blagu sliku oboljenja od korona-virusa.

Dom učenika srednjih škola je u saradnji i konsultacijama sa Kriznim štabom Sremske Mitrovice svoje prostorije pripremio. Mi se nadamo da neće biti potrebe da ih koristimo, ali ako bude trebalo  Dom učenika je spreman sa punim smeštajnim kapacitetom, a to je 184 mesta, rekla je zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Milenko Todić, direktor mitrovačkog Doma za učenike srednje škole, izjavio je da su odmah nakon proglašenja vanrednog stanja deca vraćena svojim kućama.

– Odmah nakon izlaska prostorije Doma su kompletno dezinfikovane i on je bio zatvoren 72 sata. Potpuno smo spremni u vezi sa zaključkom Vlade Srbije da ova ustanova može da prihvati obolele u karantin. U okviru doma postoje dve zgrade- stara, koja ima 95 mesta sa 14 trokrevetnih i 13 dvokrevetnih i jedna šestokrevetna i kupatila su etažna i nova zgrada, koja je izgrađena 2008. godine sa 87 mesta sa 22 dovkrevetne i 15 trokrevetnih soba, sve sobe su sa kupatilom. Takođe, napomenuo bih da smo i dvorište dezinfikovali i spremni smo ukoliko bude potrebe za smeštajem obolelih od virusa korona, izjavio je Todić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.