26.03.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest

ŠIDSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Nema obolelih od korona-virusa, uskoro paketi za penzionere

U sali Skupštine opštine Šid, u četvrtak, 26. marta, Zoran Semenović se na konferenciji za medije obratio javnosti, kao prvi čovek Štaba za vanredne situacije, odnosno komadant.

-Najvažnija stvar u ovom trenutku je da na teritoriji Opštine Šid nema obolelih lica od korona-virusa, nema ni indicija da neko od naših stanovnika ima simptome ove bolesti. Želim da se zahvalim ljudima koji su u samoizolaciji, kao i penzionerima koji poštuju mere zabrane kretanja. Molim ljude koji su već kažnjeni i prekršili izolaciju da to ne čine zato što će odgovarati. Takvih u poslednje dve nedelje imamo 15, rekao je na početku konferencije Semenović.

Štab za vanredne situacije zaseda svaki dan. Dovoljno ima sredstava za dezinfekciju koja se dele na 25 punktova na teritoriji cele opštine i to besplatno.Ukoliko vremenski uslove dozvole dezingikovaće se svi građevinski reoni u svim mesnim zajednicama u opštini. Volonteri su uradili dezinfekciju svih javnih površina u šidskoj opštini.

-Crveni krst priprema 350 obroka dnevno, a snabdevanje je redovno. Volonteri su imali preko 400 uspešnih akcija što se tiče dostavljanja lekova i drugih potrepština. Zahvaljujem se svim građanima, posebno najstarijima koji su koristeći mogućnost pozivanja broja 712-122 , rešavali svoje probleme preko naših volontera,- kazao je Zoran Semenović.

Prema naredbi Ministarstva zdravlja, laboratorija u Domu zdravlja neće raditi sve vreme, dok će sve ostale službe raditi u punom kapacitetu, tj. Dom zdravlja radi 24 časa. Poljoprivrednicima će biti omogućen rad i tokom policijskog časa, ali je potrebno da se prijave na sajt Ministarstva poljoprivrede i navedu razlog zbog kojeg će biti na njivi.

-Opština Šid je uz podršku pokrajinske vlade, a preko Pokrajinskog sekretarijata za ravnomerni i regionalni razvoj obezbedila vrednosne pakete koji se sastoje od prehrambenih proizvoda, hemije i sredstava za higijenu. Ukupno 3.475 penzionera u šidskoj opštini će dobiti pakete na kućnu adresu. Podela paketa počeće za nedelju dana,- saopštio je Semenović.

I ovog puta komadant Štaba za vanredne situacije Opštine Šid Zoran Semenović je pozvao građane da se za dodatne informacije i pomoć obrate na broj telefona 712-122.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.