03.02.2020.
Izdvojena vest

RADOVI NA IZGRADNJI OBJEKTA OŠ „JOVAN POPOVIĆ“

Niče škola budućnosti

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić obišli su 27. januara radove na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“. Radovi teku po utvrđenom planu, završena je siva faza, a zatim slede radovi na unutrašnjosti objekta.

– Grad Sremska Mitrovica i AP Vojvodina zajedničkim snagama podižu ovu velelepnu školu. Zasad radovi idu planiranom dinamikom i nadamo se da će već narednog septembra đaci krenuti u novu školu. Vremenske prilike će pogodovati za nastavak radova, tako da će svi planirani radovi biti završeni do navedenog roka. Nadam se da će ova škola biti najmodernija u Srbiji, izgrađena arhitektonski i građevinski sa najsavremenijim materijalima. Škola će imati takozvani zeleni krov, tako da će  škola imati i ekološku komponentu. Vodile se računa o svemu, kako bi se napravio jedan reprezentativan objekat u obrazovanju u Sremskoj Mitrovici, rekao je Vladimir Sanader.

Direktor Osnovne škole Slobodan Stojiljković istakao je da će novi školski objekat biti namoderniji u našoj zemlji.

– Nova škola će imati 20 učionica, najmoderniju kuhinju, savremeni produženi boravak, biblioteku, medijateku. Učionice će biti povezane pripremnim sobama za nastavnike, u svakoj učionici će postojati inetraktivne table, kao i ostala najmodernija nastavna sredstva. Trenutno ovu školu pohađa 820 učenika. Nadamo se da će se taj broj povećati, kada se škola sagradi, i da će mnogo dece biti zainteresovano da pohađaju najmoderniju nastavu u našoj školi, izjavio je Stojiljković.

Miroslav Jokić je naveo da se trenutno radi mašinsko malterisanje objekta, sproveden je veći deo instalacija i da je postavljen ceo krovni pokrivač.

– Paralelno sa izgradnjom novog objekta radi se i projekat rekonstrukcije fiskulturne sale, koji će biti identičan, koji će arhitektonski i dizajnerski izgledati kao i nova zgrada Osnovne škole „Jovan Popović“.

Takođe, Jokić se osvrnuo i na radove na kružnoj raskrsnici na Radinačkoj petlji.

–Ako vremenske prilike dozvole, na redu je postavljanje završnog sloja PMB sloja asfalta. To je poseban i savremen završni sloj, koji u sebi sadrži polimere. Upotrebom takvih materijala povećava se elastičnost i nosivost saobraćajnice i asfalta. Paralelno s tim, završen je projekat rasvete kružne raskrsnice i očekujemo da će se on u narednih nekoliko dana realizovati. Otprilike bi to bili završni radovi na kružnoj raskrsnici Radinačka petlja. Postavljena je signalizacija, nakon toga sledi i obeležavanje i tada se raskrsnica i zvanično može pustiti u rad, naveo je Jokić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.