20.01.2020.
Izdvojena vest

PEĆINCI

Pokloni za bebe

Tokom prošle nedelje, u opštini Pećinci, podeljeni su higijenski paketi porodicama koje su dobile novorođenče u 2019. godini. Paketi su uručeni na kućne adrese, a porodicama sa prinovom iz Donjeg Tovarnika i Kupinova, higijenske pakete je uručio lično predsednik Opštine Pećinci mr Željko Trbović.

– Moji saradnici i ja, obići ćemo danas i u naredna dva dana svaku porodicu na teritoriji opštine, koja je tokom prošle godine dobila bebu i uručićemo higijenske pakete, kao mali znak pažnje i podrške od strane lokalne samouprave. Ujedno, razgovaramo sa roditeljima. Ovo je dobra prilika da čujemo njihovo mišljenje, njihove predloge i sugestije, kako da u budućnosti unapredimo mere podrške porodici. Paketi su samo jedna od mera koje sprovodi pećinačka lokalna samouprava. Svaka porodica sa novorođenčetom od Opštine dobija jednokratnu novčanu podršku u iznosu od 40.000 dinara, a od prošle godine za svako novorođenče obezbeđujemo i auto-sedište i obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi auto-sedišta, jer nam je bezbednost dece na prvom mestu. Svim ovim merama šaljemo snažnu poruku mladim parovima, da imaju na koga da se oslone i da neće u odgajanju dece biti prepušteni sami sebi, sa ciljem da ih podstaknemo u odluci da zasnuju ili prošire porodicu – izjavio je predsednik Trbović.

On je izrazio zadovoljstvo što mere podrške porodici daju rezultate i što se broj novorođenčadi u pećinačkoj opštini ne smanjuje. Ujedno je naglasio da je cilj lokalne samouprave značajno povećanje nataliteta i da će stoga, kako je najavio, sve mere podrške porodici nastaviti da se sprovode i tokom 2020. i narednih godina.

Da su mere podrške dobrodošle, potvrdili su nam i roditelji koje smo danas posetili.

– Pored higijenskih paketa, od Opštine smo za svako dete dobili po 40.000 dinara, ukupno 80.000 i auto-sedište za svako dete, a sve to nam puno znači – rekla nam je Radmila Sarić iz Donjeg Tovarnika, majka bliznakinja Tijane i Tamare.

Mali Nikola je četvrto dete u porodici Vučetić iz Donjeg Tovarnika. Raste okružen ljubavlju sestara, desetogodišnje Eme i devetogodišnje Une, i brata Mihajla koji ima sedam godina.

– Za 40.000 dinara mogu da se kupe i kolica, i odelca, i sve što je potrebno bebi u prvim mesecima života, a današnja poseta predsednika znači nam i zbog toga što znamo da imamo potpunu podršku naše opštine – kaže majka Dijana Vučetić.

Tokom tri dana, predstavnici pećinačke lokalne samouprave uručili su ukupno 223 higijenska paketa porodicama koje su prijavile prinovu u periodu od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, a porodice sa prinovom, paketima su obradovali, pored predsednika Opštine, i njegov zamenik Zoran Vojkić, predsednica Skupštine opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički i načelnica pećinačke Opštinske uprave Dragana Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.