17.01.2020.
Ekonomija

SKUPŠTINA OPŠTINE

Za lokalni razvoj dve milijarde dinara

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Pećinci u 2019. godini, održanoj 27. decembra, odbornici pećinačkog parlamenta izglasali su opštinski budžet za 2020. godinu. Prihodi u budžetu za narednu godinu projektovani su na 3.377.762.783 dinara, sa rashodima projektovanim u istom iznosu, a kako je naglasio predsednik Opštine Pećinci mr Željko Trbović, budžet je uravnotežen i ne generiše ni deficit, ni suficit.

– Budžet je, pre svega, razvojni. Za lokalni ekonomski razvoj opredeljeno je preko 2 milijarde dinara, ili 60% budžeta, što jasno ukazuje na njegovu razvojnu komponentu. Značajna sredstva su namenjena obrazovanju. Za obrazovne ustanove je u novom budžetu opredeljeno preko 360 miliona dinara, što je skoro 11 procenata od ukupnog budžeta. Nije zanemarena ni socijalna komponenta. Za socijalna davanja i dečju zaštitu u budžetu za narednu godinu opredeljeno je preko 63 miliona dinara – izjavio je predsednik Trbović.

Na istoj sednici usvojeni su programi poslovanja javnih komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Putevi opštine Pećinci“ i „Sava“ za 2020. godinu, kao i programe poslovanja Turističke organizacije opštine Pećinci, opštinske Agencije za razvoj, Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke, Kulturnog centra i Javne ustanove „Sportski centar“. Odbornici su usvojili i Plan i program korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Pećinci za 2020. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.