23.12.2019.
Izdvojena vest

OPŠTA BOLNICA

Uspešno sprovedena još jedna akcija Ministarstva zdravlja

Prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije i u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici 22. decembra su organizovani besplatni preventivni pregledi: kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize tumor markeri –PSA. Bolnica je i za ovu akciju obezbedila dovoljan broj lekara i medicinskih sestara, i tehničara za rad sa pacijentima, kako bi svi koji dođu bili pregledani. Sa pacijentima je radilo 6 lekara specijalista, 2 biohemičara, 12 medicinskih sestara i tehničara, kao i 2 službenika. Akcijom su koordinirali glavna sestra bolničke Poliklinike Verica Volarević i direktor bolnice dr Živko Vrcelj.

– Ovo je 18. akcija po redu u kojoj učestvuje mitrovačka bolnica. S obzirom na činjenicu da se redovnim nedeljnim akcijama odaziva veliki broj građana, nesumnjivo je, da pokretanje same akcije od strane Ministarstva zdravlja daje očekivane rezultate, jer je u našoj ustanovi, od samog početka održavanja akcija, preko 3.000 pacijenata iskoristilo mogućnost i priliku da obavi preglede. Naši sugrađani su i ovaj put pokazali veliku zainteresovanost za akciju, jer su željenu proveru zdravstvenog stanja mogli da obave bez zakazivanja i zdravstvene kartice – rekao je direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se očekuje da ovakve akcije budu u planu i za narednu godinu, po već ustaljenoj formi.

U ovoj akciji obavljeno je ukupno 199 pregleda i analiza, od toga 74 kardiološka pregleda, 64 UZ abdomena i urađena je 61 laboratorijska analiza – tumor markeri prostate (PSA)

Pored Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, svoja vrata su otvorili i domovi zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Inđiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.