21.10.2019.
Izdvojena vest

ŠKOLA U BINGULI

Nove grejne instalacije

Zamenik predsednika Opštine Šid Zoran Semenović, sa saradnicima je obišao u utorak, 15. oktobra Osnovnu školu „Sava Šumanović“ Erdevik – područno odeljenje u Binguli, u kojoj su zahvaljujući lokalnoj samoupravi urađene nove grejne instalacije, koje će doprineti racionalnoj upotrebi energije sa mogućnošću uštede. Zoran Semenović je posle obilaska škole istakao zadovoljstvo, što je centralno grejanje počelo da radi.

– Opština Šid je nastavila da radi na energetskoj efikasnosti, što je i započela pre nekoliko godina. Ostalo je u opštini još dve, tri škole u koje treba uvesti pelet u centralno grejanje. Deca u selu treba da imaju iste uslove kao i u velikim gradovima. Srećni dečji osmesi su motiv za naše angažovanje na poboljšanju kvaliteta života – rekao je Semenović.

Opštini Šid su na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstva za realizaciju projekata poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekata, kod Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrena sredstva u iznosu od 2. 500. 000 dinara za realizaciju ovog projekta, a učešće Opštine je u iznosu od 1.718. 000 dinara.

D. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.