19.08.2019.
Izdvojena vest

BEŠKA FEST

Dani vojvođansko – bavarske kulture

U petak i subotu, 7. i 8. septembra biće održana osma po redu manifestacija „Dani vojvođansko – bavarske kulture – Beška fest”, koja svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privlači sve veći broj posetilaca i pažnju medija. Na terenu za male sportove u centru Beške, biće organizovan „Gastro fest”, „Etno festival” i bogat kulturno – umetnički i zabavno – muzički program.

Nastupe brojnih vojvođanskih kulturno – umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske i tamburaških orkestara, kao i pop – rok koncerte, upotpuniće bogata gastronomska ponuda. Bavarski specijaliteti: crvene kobasice sa bavarskom kiflom, bele kobasice sa bavarskom perecom i slatkim senfom, leberkez, zatim kuglofi, princregenten – torta, kolač binenštih, kao i vojvođanski specijaliteti: beščanske kobasice, švargle, džigernjače, roštilj, zatim krofne, štrudle, pite, salčići, samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da probaju.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske, u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske. Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj, što pomenuto selo inđijske opštine ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa ovom bavarskom opštinom. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Organizatori „Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo „Stara Beška”, suorganizatori KUD „Branko Radičević” i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije „Etno art” iz Inđije, a pokrovitelji su Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.