08.04.2019.
Izdvojena vest

ŠOSO „RADIVOJ POPOVIĆ“ SREMSKA MITROVICA

Domaćin sportskog takmičenja

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ je u sredu 3. aprila bila domaćin Sportskog takmičenja osnovnih i srednjih škola, domova i dnevnih boravaka učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Pored učenika ŠOSO „Radivoj Popović“, na ovom takmičenju su učestvovali i đaci ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Šida, ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, OISŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice, ŠOSO „Bratstvo jedinstvo“ iz Bečeja, Dnevni boravak „Zvezdica“ iz Subotice, Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice i Dom „Prvi oktobar“ iz Starog Leca. Ukupno je učesvovalo 130 učenika. Takmičenje je otvorio zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Milan Kovačević. Nakon svečanog otvaranja, učenici su započeli nadmetanja u atletici, košarci i na poligonu.

–Ovo je jedna od manifestacija koju Pokrajinski sekretarijat podržava. Veoma je važno da ovakvih događaja više ima. Danas je pristuno mnogo dece iz drugih gradova. Veliki je zadatak škole koja je domaćin da decu smesti, ugosti, jer su za to potrebni posebni uslovi, počev od korišćenja toaleta, svlačionica i slično. Mogli ste da vidite koliko ovakvi događaji i samoj deci to znači, jedva su čekali da takmičenje počne, rekao je Milan Kovačević.

Živan Negovanović, direktor SOŠO „Radivoj Popović“ je izrazio zadovoljstvo što je upravo škola, na čijem je čelu, ovogodišnji domaćin Sportskog takmičenja osnovnih i srednjih škola, domova i dnevnih boravaka učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

– Veliko mi je zadovoljstvo videti osmehe na licu učenika i ugostiti ih. Mi smo pored ovog današnjeg takmičenja, isplanirali da gostima pokažemo Carsku palatu i naš grad Sremsku Mitrovicu, rekao je Negovanović.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu je naveo da je Grad Sremska Mitrovica podržao ovo takmičenje, koje bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da preraste u tradiciju.

– Osim samog takmičenja, Grad izdvaja sredstva za održivost usluge dnevnog boravka u ŠOSO „Radivoj Popović“, za ulaganje samog objekta, plate za nastavno osoblje, a obezbeđujemo i hranu, rekao je Mirnić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.