21.03.2019.
Sport

KARATE KLUB „FRONT“ STARA PAZOVA

50 godina postojanja

Karate klub „Front“ u Staroj Pazovi obeležio je 50 godina postojanja i rada. U Hali „Park“ dodeljene su plakete, sam jubilej je obeležen takmičarskom manifestacijom „Trofej Stare Pazove“ na kojoj se pojavilo oko tridesetak karate klubova. Obeležavanju jubileja prisustvovali su i predstavnici Karate Federacije Srbije, Karate Saveza Vojvodine i Opštine Stara Pazova, koji su i generalni pokrovitelji.

Najveći takmičarski uspeh u istoriji staropazovačkog Karate kluba „Front“, dugoj 50 godina, postigao je devetanestogodišnji reprezentativac Srbije Đorđe Tešanović sa kojim radi trener Ninko Vojnović. Tešanović je u kategoriji mlađih seniora osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

U godini jubileja održala se sportska manifestacija pod nazivom „Trofej Stare Pazove“ koja je okupila karatiste iz preko 320 klubova širom Srbije i šire. „Front“ je osnovan 1969. godine prvenstveno kao sekcija sa sedištem u Batajnici, da bi godinu danas kasnije dobio ime koje i danas nosi.  Prvi članovi, prvo takmičenje imali su 1972. na prvenstvu Vojvodine. Danas, samo u Staroj Pazovi trenira oko stotinak mališana, a sa njima rade četiri trenera.

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.