11.02.2019.
Izdvojena vest

PROJEKAT: MITROVICA - GRAD BEZ NEPLIVAČA

Učitelja, pa na bazen!

Kroz projekat „Mitrovica – grad bez neplivača“, koji je startovao krajem novembra prošle godine, veliki broj dece iz područnih odeljenja osnovnih škola je u mogućnosti da nauči da pliva. Podsetimo, projekat je organizovan u saradnji Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, kao i Poslovno sportskog centra „Pinki“.

Najbrojniju grupu čine učenici trećih razreda iz Šašinaca i Jarka. Trener plivanja, Aleksandar Gavrilović, kaže da dolazi više od stotinu dece iz mnogih sela i komentariše da su najvažniji zadovoljstvo, sreća i zdravo odrastanje dece, dok se veština plivanja i brzina, stiču vremenom.

– U okviru projekta je organizovan besplatan prevoz, kao i stručni rad. Ako projekat bude funkcionisao narednih par godina i ako ga budemo ojačali, Mitrovica će vrlo brzo biti grad bez neplivača. Očekujemo da će  tokom proleća i ostale škole da se priključe, kaže Gavrilović.

Deca dolaze jednom nedeljno po smenama. Đorđe Vukosavljević, učitelj iz Jarka, kaže da su deca i roditelji prezadovoljni, dok je odziv odličan.

– Uključeno je oko 90 odsto dece i dolaze redovno, može ih sprečiti jedino trenutni zdravstveni status. Mi smo na obali reke Save, ali takav način plivanja nema veze sa ovim. Ovo je savršenstvo, po pitanju rada, kao i obuke i brige o deci. Deca su na Savi prepuštena roditeljima, a ovde imaju trenere i spasioca, kaže Đorđe.

Deca nisu krila oduševljenje, rekli su da se lepo zabavljaju i da vole što uče da plivaju.

T. S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.