07.02.2019.
Sport

SREMSKA MITROVICA: PRIZNANJA NAJBOLJIMA U OBLASTI SPORTA

Sportista Grada Marija Dostanić

Prošle srede, 30. janura, u Gradskoj kući je upriličena svečana dodela priznanja najboljim sportistima u 2018. godini, u prisustvu načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, Ilije Nedića, predstavnika Sportskog saveza grada, brojnih sportskih radnika, kao i sportista i roditelja. Nagrade su se sastojale od plakete i sportske opreme.

– Od srca čestitam svim dobitnicima nagrade sportista godine koju i ove godine dodeljujemo u sedam kategorija, kao i na svim postignutim rezultatima i uspesima. To su ljudi koji sa svojim trenerima i svojim stručnim timom svakako najbolje promovišu Grad Sremsku Mitrovicu. Iza njih stoji veliki rad, uz koji idu i velika odricanja, izjavio je Nedić.

Titulu najboljeg sportiste Grada Sremska Mitrovica u 2018. godini ponela je Marija Dostanić, član Kajak kluba Vlal i reprezentacije Srbije, a ovo nije njena prva nagrada za sportistu godine.

– Jako mi znači podrška Grada, s obzirom da je ovo moja prva godina seniora, kao i to što sam ponovo bila u izboru za sportistu godine. To je velika odgovornost za mene, moraću da nastavim sa jakim treninzima da bih ovo sve opravdala. U vezi planova za dalje, aktuelne su pripreme. Za dve nedelje idemo u Tursku gde ćemo biti šest nedelja i pripremamo se za olimpijske igre. To nam je najveći cilj za ovu godinu, rekla je Marija.

U kategoriji pionira prvo mesto dele Ognjen Trogrli,  Džudo klub Sirmium i Aleksandar Jovanović, Kajak klub Val, drugo Anja Lajić, Atletski klub Srem, treće Nataši Ćetković, Ženski rukometni klub Srem.

Među kadetima najbolja je Anastazija Bajuk, kajak klub Val, zatim Olivera Mihajlović, Kajak klub Val, dok  je na trećem mestu Lana Gavrilović, Sportsko triatlon udruženje Sava.

U kategoriji juniora prvo mesto je pripalo Bojanu Zdelaru, Kajak klub Val, na drugom je Stefan Vrdoljak, Kajak klub Val, na trećem Nemanja Jorgić, Atletski klub Sirmium.

Među seniorima je najbolja Marija Dostanić, Kajak klub Val, zatim Dragana tomašević, Atletski klub Sirmium, na trećem mestu je Marija Vučenović, Atletski klub Srem.

Za najbolji klub proglašen je Kajak klub Val, titulu najboljeg trenera poneo je Nenad Kosijer, dok se na mestu najboljeg trenera za 2018. Godinu našao Joca Kopčić.

T. S.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.