25.01.2019.
Društvo

ОПШТИНА ПЕЋИНЦИ

Бебе у фокусу пажње

И ове године, породицама са новорођенчадима, поред једнократног новчаног додатка у износу од 40 хиљада динара, општина Пећинци обезбедила је на поклон и пакете за личну хигијену. Тим поводом, ових дана општинско руководство обилази породице у свих петнаест насеља општине Пећинци, које су током претходне године добиле принову, а према речима председника Општине Пећинци мр Жељка Трбовића, ово је само једна од мера, којом локална самоуправа настоји да стимулише повећање наталитета.

– Изузетно ми је драго да сам у прилици да обиђем породице које су добиле принове прошле године, да их лично упознам и уручим им пакете за личну хигијену, као мали знак пажње. Пред новогодишње празнике, обрадовали смо породице са новорођенчадима са по 40 хиљада динара, а ево сада је општинско руководство обишло сваку породицу, у свих 15 насеља наше општине и уручило им и пакет, у који смо ове године додали и по једну играчку, да бисмо додатно обрадовали наше малишане. Желели смо да упознамо сваког новог становника наше општине, да уђемо у сваку кућу и да им лично пожелимо добродошлицу, а ја сам свакој породици коју сам посетио, пожелео да се видимо за годину дана истим поводом – рекао је први човек пећиначке општине, и додао да је прошле године у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, уручено 40 ауто-седишта, породицама са бебама и млађом децом, што је новина у одлучном ставу локалне самоуправе, да се на деци неће штедети.
Две породице Петковић из Пећинаца, браћа Ђорђе и Жика, које живе у заједничком домаћинству, обе су током прошле године добиле другу принову у кући, а како нам је рекла мајка малог Петра, Мирјана Петковић, ова помоћ их је обрадовала, јер представља посебан вид пажње локалне самоуправе, према сваком новорођенчету.

– Веома нам значи свака помоћ, па тако и овај пакет, а посебно нама који смо добили друго дете. Такође, недавно смо добили и 40 хиљада динара што нас је посебно обрадовало, јер постоји доста тога што треба обезбедити за бебу, поготово у првим данима када се роди. Зато, од свег срца желим, да се захвалим нашој општини што се труди, што води рачуна о сваком детету, а посебно је позитивно што представници општине дођу да нам лично уруче пакет – рекла је Мирјана.

До краја недеље, општинско руководство ће стићи до сваке куће и сваког новорођенчета и уручити укупно 201 пакет.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.