19.12.2018.
Aktuelno, Društvo

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD RUMA

Podeljeni paketići

Prvi novogodišnji paketići u rumskoj opštini podeljeni su korisnicima iz Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad. Reč je o 35 paketića, koje je obezbedila lokalna samouprava, a njihovoj podeli 14. decembra je prisustvovao predsednik Opštine Slađan Mančić, za koga su deca i mladi pripremili kraći novogodišnji program, ali i prigodne poklone koje su sa svojim vaspitačima napravili.

Slađan Mančić je rekao da se uvek prvo njima podele paketići i ta tradicija je nastavljena i ove godine.

– Dođemo prvo kod vas, da vidimo kako vam je i da li vam još nešto treba, da pokažemo da su nam sva deca isto važna. Svima vama, kao i vašim porodicama, a i ljudima koji ovde sa vama dele vreme i dobro rade svoj posao, želim zdravlja i sve najlepše u Novoj godini – rekao je predsednik Mančić. On je dodao i da su ovakve posete i prilika da se vidi da li je njihov borak na nivou na kojem se insistira, ali i da se pokaže isti odnos prema svoj deci.

Slobodan Cikota je od početka u Dnevnom boravku, znači punih osam godina.

– Lepi su pokloni koje smo dobili i hvala predsedniku što nam je doneo. Radujemo se svake godine ovome, pripremamo predstave i pravimo poklon- čestitke da ih poklonimo – kaže Slobodan.

Direktor Centra za socijalni rad Ruma, Slobodan Krasić, kaže da je tradicija da prvo, uoči novogodišnjih praznika, dođe predsednik i njegovi saradnici. To je i prilika da vidi uslove u kojima oni rade i uče.

– Imaćemo još poseta do Nove godine, tradicionalno nam dolaze bajkeri i penzioneri. Lepa je stvar što vidim i da su oni aktivni, da su za svoje goste pripremili poklone. Njima i njihovim porodicama želim srećne praznike, da se i dalje lepo družimo i radimo – rekao je direktor Krasić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.