14.12.2018.
Aktuelno

JKP TOPLIFIKACIJA

Otklonjen kvar

Kvar na toplovodnoj mreži, koji je doveo do toga da veći deo Sremske Mitrovice ostane bez grejanja 12. decembra, otklonjen je u petak, 13. decembra.

Završene radove je obišao direktor JKP Toplifikacija Slavko Sladojević, koji je izjavio da su desetak dana pre havarije primećeni gubici na magistralnom toplovodu.

– Odmah smo stupili u akciju. Curenje je locirano i iskopali smo ogromnu količinu zemlje da bismo došli do mesta kvara. Intervencija je trebala da bude urađena planski, kroz nekoliko dana, kako bi se korisnici obavestili o njenom trajanju i predviđanjima. Međutim, 12. decembra oko 20 časova došlo je do naglog curenja i pražnjenja toplovoda. Pošto se to već desilo, doneli smo interventnu odluku da pristupimo otklanjanju kvara odmah. Počeli smo sa radovima i oni su trajali do 13. decembra ujutru. Sistem je vraćen u normalu – istakao je Slavko Sladojević.

Inače, radi se o magistralnom toplovodu, koji predstavlja glavni toplovod u gradu. Star je preko 30 godina, i prema rečima direktora Sladojevića, naredne godine se planira kompletna zamena njegovih najkritičnijih delova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.