10.12.2018.
Izdvojena vest

SREMSKA MITROVICA

Održan 20 Kup Srbije u karateu

U Poslovno-sportskom centru Pinki u Sremskoj Mitrovici, u subotu 8. decembra, održan je 20. Kup Srbije u karateu, u organizaciji Karate unije Srbije i mitrovačkog Karate kluba Sirmium. Otvaranju takmičenja, između ostalih, prisustvovali su gradonačelnik Vladimir Sanader, kao i predsednik Karate unije Srbije Dušan Dačić.

Gradonačelnik Vladimir Sanader, ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo posećenošću ovog sportskog takmičenja.

– Grad Sremska Mitrovica je prepoznatljiv kao grad sporta, i uvek smo se trudili da pomažemo sve naše klubove i njihova takmičenja. Ovo je jedan od najznačajnijih kupova u karateu, i veoma smo zadovoljni što nas je posetilo oko 300 dece, iz Sremske Mitrovice, i onih koji su došli u Sremsku Mitrovicu da prezentuju ono što su naučili. Mislim da je najveća vrednost ovog kupa to što je ovako masovan i što su deca prepoznala sport kao nešto što će im doneti dosta toga dobrog – rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader.

Prema rečima Stanislava Rakovića, predsednika Karate kluba Sirmium, ovaj kup okupio je veliki broj takmičara iz svih krajeva Srbije.

– Karate klub Sirmium je uvek bio dobar domaćin i takmičari nam se rado odazivaju, s obzirom na to da je  iznedrio veliki broj uspešnih takmičara. Imali smo prvake sveta, vicešampione sveta, prvake Evrope, vicešampione Evrope… – istakao je Stanislav Raković i dodao da sve ovo ne bi bilo moguće bez ljudi koji uspešno vode klub koji u Sremskoj Mitrovici postoji već 45 godina.

Dušan Dačić, predsednik Karate unije Srbije, ovom prilikom, izjavio je da su na kupu učestvovali takmičari svih uzrasnih kategorija, iz oko 20 klubova, koji su se takmičili u katama i u borbama.

N. Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.