03.12.2018.
Izdvojena vest

DELEGACIJA BERZENBRIKA U POSETI RUMI

Posle Rume konferencija u Beogradu

Trodnevna konferencija, koja je u Beogradu održana od 27. do 30. novembra, u organizaciji nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj i GIZ-a, bila je prilika i da se govori o rezultatima projekta Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave u koji su uključeni, sada pobratimljeni, grad Ruma i grad Berzenbrik.

U okviru ovog projekta, kao pilot projekat, škola u Malim Radincima dobiće solarne panele za proizvodnju električne energije. Na taj način će ceo objekat dobiti struju iz obnovljivih izvora energije.

Naime, firma iz Berzenbrika obezbediće opremu za solarnu konstrukciju na školi i njeno postavljanje. Čim nemačka i domaća firma, koje su zadužene za posao, obezbede potrebne uslove, a taj proces je priveden kraju, iz Berzenbrika će biti dopremljeni solarni paneli za školu. To je tokom Konferencije u Beogradu potvrdio i dr Horst Bajer, gradonačelnik Berzenbrika. Na konferenciji su učestvovali i predsednik Opštine Slađan Mančić i Dragan Kosanović, šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Podsećamo, delegacija Berzenbrika je pre konferencije u Beogradu, boravila u Rumi i prisustvovala obeležavanju Dana opštine i gradske slave.

Već početkom sledeće godine, predstavnik privrede iz Rume prezentovaće povoljne uslove, koji su u ponudi investitorima iz Nemačke.

Sledeći kontakt dva grada uslediće veoma brzo, budući da do kraja ove godine, rumska delegacija treba da poseti Berzenbrik i tamo prisustvuje otkrivanju ploče sa ćiriličnim natpisom Rume, kao prijateljskog grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.