23.08.2018.
Aktuelno, Kultura

Sremska Mitrovica

Zlatni dan vina

Manifestacija Zlatni dan vina ove godine je u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici obeležena osmi put po redu. Ovu manifestaciju, posvećenu vinu i vinogradarstvu, i ovaj put organizovalo je udruženje koje nosi naziv rimskog imperatora Marka Aurelija Proba, za kojeg se smatra da je u ove krajeve doneo prvi čokot vinove loze.
Svi prisutni ovom prilikom su mogli da degustiraju vina 20 različitih vinarija, ali i da se posluže domaćim sremskim proizvodima poput čvaraka, šunke i kobasice.
Prema rečima zamenika načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Zorana Miščevića, ova manifestacija je od velikog značaja za Sremsku Mitrovicu, jer je posvećena vladaru koji je vino doneo u Sirmijum.
– Ona svedoči i o dobroj organizaciji ljudi koji su dali sve od sebe, uložili svoj trud i rad da ovo bude pozitivna priča koja će sa dobrim, korisnim vibracijama otići dalje iz našeg grada – rekao je Miščević.
Predsednik Udruženja poštovalaca vina Probus, Ivan Tatić, izrazio je zadovoljstvo organizacijom i posećenošću manifestacije, kao i želju da Sremska Mitrovica postane svetska vinska prestonica.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.