15.08.2018.
Aktuelno, Društvo

Bazeni Pećinci

Škola plivanja

Priliku da besplatno na pećinačkim bazenima ne samo nauče da plivaju, nego i usavrše tehnike plivanja i steknu neophodnu kondiciju, i ove godine imaju najmlađi stanovnici opštine Pećinci kao i deca starijeg uzrasta. Naime, Sportski savez Razvoj sportova i Bazeni Pećinci u saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom godinama unazad organizuju besplatnu školu plivanja, koju vode iskusni i obučeni instruktori, koji rade sa decom – od prvih koraka upoznavanja sa vodom i razbijanja straha, preko vežbi u vodi do konačnog razvijanja raznih stilova plivanja.
I ove godine veliki broj mališana želi da nauči da pliva, a s obzirom na to da je sezona kasnila usled lošeg vremena, kao i velikog broja kišnih dana tokom prethodnog meseca, treninzi su održavani u skladu sa vremenskim uslovima.
Kako nam je rekao Ivan Stojaković jedan od trenera i spasilac na bazenima u Pećincima, planiran broj treninga će biti održan.
– Zaista smo se trudili da na svaki način nadoknadimo deci propuštene treninge, i to tako što smo produžili vreme trajanja samog treninga i boravka u vodi. Najvažnije je da njima prija, da dolaze na treninge i da napreduju. S obzirom da je najavljeno lepo vreme, uspećemo da odradimo sve po planu do kraja sezone. Posebno nam je drago da deca dolaze redovno i da se trude, kao i to što vidimo u njima želju i volju da nauče da plivaju, rekao je Stojaković i dodao da se iz godine u godinu trude da usavrše program obuke dece, od plivačkih rekvizita do obučenih trenera, kao i da to rezultira sve većim odzivom dece za besplatnu školu plivanja.
Deca su kao i ranijih godina podeljena u dve grupe – plivače i neplivače. Četiri trenera rade sa njima, a posebna pažnja poklanja se najmlađima sa kojima se u malom bazenu rade osnovne vežbe navikavanja na vodu i oslobađanju straha od vode. Veliki bazen rezervisan je za decu plivače, gde tokom treninga stiču kondiciju i usavršavaju tehnike plivanja.
Pored plivanja, Stojaković napominje da se na treninzima posebna pažnja poklanja i bezbednosti u vodi i oko nje, posebno na bazenima, kao i da zahvaljujući prevenciji prethodnih godina tokom trajanja škole plivanja nisu imali ozbiljnijih povreda.
Treninzi se na pećinačkim bazenima održavaju tri puta nedeljno od 19.00 časova, a zainteresovani mališani, koji se nisu prijavili za besplatnu školu plivanja na početku sezone, mogu i dalje to učiniti tako što će doći na jedan od zakazanih treninga – utorkom, četvrtkom ili subotom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.