15.08.2018.
Aktuelno, Kultura

Održan Srem folk fest

Dani najboljeg folklora

Jubilarni 15. Srem folk fest, u organizaciji Centra za kulturu Sirmiumart, održan je i ove godine od 11. do 14. avgusta u Sremskoj Mitrovici. Festival je subotnje večeri, 11. avgusta, počeo defileom folklornih ansambala ulicama grada, ulicom Kralja Petra I, preko Trga Ćire Milekića, sve do obnovljenog Žitnog trga, gde je zvanično i otvoren.
Ovogodišnji Srem folk fest, ispred lokalne samouprave koja je i njegov pokrovitelj od samog osnivanja, svojim obraćanjem prisutnima zvanično je otvorio predsednik Skupštine Grada Tomislav Janković, a, prema njegovim rečima, ovaj festival je jedinstvena prilika da se kao grad i država svetu predstavimo u najboljem mogućem svetlu.
– Deceniju i po Grad Sremska Mitrovica je pokrovitelj najvećeg festivala folklora ne samo na prostoru Srema i Srbije, već i čitavog Balkana. Ove godine se predstavilo trinaest zemalja. Ovo je festival igre, pesme, prijateljstva, boja i svega onoga što donose ansambli iz Evrope, a ove godine tu su i predstavnici iz Južne Amerike. Srem folk fest je veliki događaj, jer su naši sugrađani u prilici da upoznaju kulturu dalekih zemalja, ali i da se kao grad i zemlja lepo predstavimo i da lepa slika o Srbiji ode u svet – rekao je Janković.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.