28.06.2018.
Aktuelno

Opštinska uprava Ruma

Poziv za vansudska poravnanja

U cilju utvrđivanja koliko je površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini uzurpirano u rumskoj opštini, komunalni inspektori su bili na terenu kako bi se sagledalo pravo stanje.
O ovoj uzurpaciji je bilo reči i na poslednjoj sednici SO Ruma, budući da se upravo u delu izdavanja u zakup poljoprivrednog zemljišta utvrdilo da se planirani priliv sredstava nije realizovao – delom jer je prošle godine saglasnost Ministarstva za poljoprivredu kasnila, organizovan je zbog toga i samo jedan krug licitacije, svo zemljište i nije izlicitirano, a istaknut je i problem uzurpacije.
– Upravo zato lokalna samouprava obaveštava sva lica koja bez pravnog osnova – dakle nemaju zaključene ugovore – koriste poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na teritoriji rumske opštine , da se jave u Odeljenje za finansije, privredu i poljoprivredu, radi zaključenja vansudskog poravnanja u skladu sa odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ukoliko do zaključenja vansudskog poravnanja ne dođe, lokalna samouprava će, u skladu sa članom 62. Zakona o poljoprivrednom zemljištu skinuti usev sa tih uzurpiranih parcela – ističe Biljana Damljanović, šefica Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu.
Sva lica na koje se ovo odnosi trebalo bi da dođu u kancelariju 6, u zgradi Opštinske uprave u Glavnoj ulici broj 107.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.