18.12.2017.
Aktuelno

Sednica Skupštine Opštine Irig

Prvi u Sremu usvojili budžet

Na sednici Skupštine Opštine Irig održane 15. decembra, odbornici su, između ostalih tačaka dnevnog reda, usvojili budžet za narednu godinu i doneli odluku o četvrtom rebalansu budžeta za 2017. godinu.
Kako je izvestio Ilija Jocić, šef Službe za finansije, utvrđivanje i naplatu javnih prihoda, trenutno izvršenje budžeta iznosi 67,52 odsto, a do kraja godine se očekuje realizacija i preko 70 odsto. Prema njegovim rečima, razlog četvrtog rebalansa je usklađivanje sa budžetskim aproprijacima, odnosno primljenim sredstvima iz Republike i Pokrajine.
Što se tiče budžeta za narednu godinu, on je planiran u ukupnom iznosu od oko 716 miliona dinara i u pitanju je razvojni budžet.
– Ukupan budžet iznosi 715.278.500 dinara i može se reći da je budžet razvojni, a za planirane investicije će Opština dobijati transferna sredstva. Očekivani tromesečni prihod za poslednji kvartal ove godine uvećan je za 6,4 odsto. Isto tako, biće povećana osnovica kod poreza na zarade, jer je porez na zarade nama značajan prihod, i ostvaren je veći prihod ove godine, nego prethodne, što je pokazatelj je da se više ljudi zapošljava sa teritorije opštine Irig – dodao je Jocić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.