09.11.2017.
Aktuelno

Mitrovčani proslavili gradsku slavu i Dan grada

Grad duge tradicije

Gradska slava Mitrovdan obeležena je u sredu, 8. novembra u Sremskoj Mitrovici celodnevnim programom.
U Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služena je sveta arhijerejska liturgija, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, kao i veliki broj građana. Nakon sečenja slavskog kolača formirana je litija koja je prošla centar grada. Tradicionalno, crkveno obeležavanje Mitrovdana završeno je molitvom ispred bazilike Svetog velikomučenika Dimitrija za Sremsku Mitrovicu i njene građane, kao i za svaku kuću koja slavi Svetog Dimitrija.
U okviru proslave Dana grada, dan ranije, 7. novembra, u Sabornom hramu Svetog Dimitrija održana je svečana akademija.
Prijem za goste iz javnog, političkog, kulturnog i privrednog života Srema 8. novembra u Gradskoj kući priredio je mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader, a potom je usledila svečana sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica na kojoj je uručena Novembarska nagrada i Plakete grada.
Nagrade je uručio predsednik Skupštine Grada Tomislav Janković. Ovogodišnja Novembarska nagrada pripala je Draganu Miloševiću iz Mačvanske Mitrovice, dok su Plakete grada uručene Brodogradilištu Vahali, iz Zasavice i Aleksandru Kovačeviću iz Sremske Mitrovice.
Gradonačelnik Vladimir Sanader pozdravio je prisutne i čestitao dobitnicima priznanja.
– Želeli smo da okupimo sve naše prijatelje, gradove pobratime, privrednike predstavnike republičkih, pokrajinskih institucija i javnih preduzeća – to su sve ljudi koji zajedno sa nama grade jedan nov i moderan grad kao što je Sremska Mitrovica. Pre godinu dana za Dan grada sam najavio završetak veli kih projekata, srećan sam što smo uspeli to da završimo. Iskrene čestitke upućujem dobitnicima ovogodišnjih priznanja – rekao je gradonačelnik Sanader.
U večernjim časovima, Mitrovčani su uživali u koncertu Željka Joksimovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.