26.10.2017.
Aktuelno

Višnjićevi dani od 2. do 6. novembra

U čast slepog guslara

Manifestacija Višnjićevi dani ove godine obeležava jubilej 250 godina od rođenja narodnog pesnika i guslara Filipa Višnjića. Manifestacija će trajati od 2. do 6. novembra, a program 38. Višnjićevih dana biće upriličen u Kulturno obrazovnom centru Šid, Višnjićevu, Narodnoj biblioteci „Simeon Piščević“ u Šidu, gde će se održati promocije, koncerti, susreti pisaca.
Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za četvrtak, 2. novembar podizanjem Višnjićeve zastave na jarbole ispred Kulturno obrazovnog centra Šid sa početkom u 17:30 časova. U subotu, 4. novembra održaće se parastos i polaganje venaca na grob Filipa Višnjića u Višnjićevu, kao i otvaranje etno postavke „Filip Višnjić“ u Višnjićevu.
Organizacioni odbor Višnjićevih dana raspisao je i konkurs za dodelu Višnjićeve nagrade, koja se dodeljuje u dve kategorije: nagrada za životno delo i nagrada za mlade, starosti do 30 godina. Imena dobitnika biće objavljena na svečanom otvaranju Višnjićevih dana, a nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja je planirana za nedelju, 5. novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.