26.10.2017.
Aktuelno

Prijem za uspešne rumske sportiste

Ponos opštine

Četvoro mladih sportisa – Jovana Vasiljević, Ana Bjelić, Iris Jović Vujaković i Draško Jovanov, sa trenerima Borkom Kostićem i Branislavom Bjelićem bili su juče gosti predsednika Opštine Slađana Mančića.
Reč je o sportistima koji su medalje osvajali ne samo u regionu, nego i na evropskim i svetskim takmičenjima. Tako je Jovana Vasiljević osvojila zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu koje je početkom oktobra održano u Budimpešti, Iris Jović Vujaković je učestvovala na Letnjoj Univerzijadi koja je u avgustu održana u kineskom Tajpehu, gde je kao članica reprezentacije Srbije u tekvondou osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, dok je Draško Jovanov osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu i prvo u Srbiji u prošloj godini – svi oni su članovi Tekvondo kluba „Zmaj“. Ana Bjelić iz Džudo kluba „Sloven“ je, kao reprezentativka Srbije, na Olimpijadi mladih u Budimpešti osvojila treće mesto, dok je na Svetskom prvenstvu za kadete u Čileu zauzela odlično sedmo mesto.
Ovi mladi ljudi još jednom su pokazali da je rumska opština poznata upravo po uspešnim sportistima u borilačkim sportovima.
Na to je ukazao i Slađan Mančić koji im je čestitao na izuzetnim uspesima i istakao da lokalna samouprava dosta ulaže u sport. Ove godine je obezbeđeno preko 50 miliona dinara za finansiranje projekata u oblasti sporta od značaja za rumsku optšinu, u sportsku infrastrukturu i plaćanje termina za treniranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.