11.10.2017.
Društvo

Pokret obnove Kraljevine Srbije Sremska Mitrovica

Bez kralja ne valja

U nedelju 8. oktobra održana je prva izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Sremskoj Mitrovici. Za predsednika je jednoglasno izabran Milivoje Todorović, diplomirani ekonomista iz Sremske Mitrovice.
Skupštini su prisustvovali Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Ljubomir Volarević, protonamesnik za Sremsku Mitrovicu i duhovnik KPZ, Dušan Radosavljević, osnivač POKS i predsednik odbora za povratak Kralja i obnovu monarhije za Zapadnu Srbiju, Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i predsednik POKS Zrenjanin, Mirko Čikiriz, državni sekretar u ministarstvu pravde i predsednik POKS Kragujevac i Žika Gojković, narodni poslanik i zastupnik POKS.
– Mi smo mlada stranka, nedavno osnovana, ali smo za ovo kratko vreme pokazali da smo ozbiljna organizacija kvalitetnih i sposobnih ljudi okupljenih oko jedne zdrave ideje, kojima su porodica, vera i kruna na prvom mestu. Srbija je dugo ležala u mraku, tavorila u republikanskom eksperimentu koji nam ništa dobro nije doneo. Vreme je da se Srbija probudi, da obnovimo monarhiju, jer je to jedini i najbrži put za preporod Srbije. Pozivam sugrađane da nam se pridruže u našoj borbi, da nam pomognu da krunišemo Srbiju, a sve u cilju vaskrsa snage i slave Srbije, snage i slave kakvu je imala Kraljevina Srbija – izjavio je tom prilikom Milivoje Todorović.

B. T.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.