04.10.2017.
Aktuelno

Dom zdravlja Ruma

Stigla nova vozila

Vozni park Doma zdravlja Ruma pojačan je sa tri vozila, novim sanitetskim vozilom za prevoz pacijenata na dijalizu, za koji je sredstva obezbedila lokalna samouprava, „Fiat pandom“ koji je donirao Rotari klub Ruma i „Jugom“, donacijom JP „Gas – Ruma“.
Ključevi ovih vozila juče su uručeni direktorki Doma zdravlja Jeleni Mračević Stojanac na parkingu ove zdravstvene ustanove.
– Zahvaljujući Opštini obezbeđena su sredstva za novo sanitetsko vozilo za dijalizu. Imamo 35 pacijenata za koje će ovo biti siguran i konforan prevoz. Zahvaljujem i Rotari klubu na putničkom vouzilu i JP „Gas – Ruma“. Primamo i tri lekara opšte prakse u stalni radni odnos putem konkursa koji će raditi u Klenku, Hrtkovcima i jedan za rad u Grabovcima i Vitojevcima – rekla je direktorka prilikom uručenja ključeva za pomenuta vozila.
Kupovinom sanitetskog vozila želeli smo da pomognemo funkcionisanje Doma zdravlja, jer su oni u službi građana kao i mi, oni brinu o zdravstvenoj zaštiti i životima naših građana, naglasio je predsednik rumske opštine Slađan Mančić.
– Dom zdravlja ima podršku lokalne samouprave, kako nova direktorica tako i ceo kolektiv. Nadamo se da će situacija u zdravstvu biti popravljena – rekao je predsednik Opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.