04.10.2017.
Aktuelno

Participativno budžetiranje u Rumi

Građani izabrali

U opštinskom budžetu za naredu godinu biće i pet projekata za koje su se građani rumske opštine opredelili u procesu participativnog budžetiranja koje je ove godine realizovano treći put.
U periodu od 20. do 30. septembra građani su mogli dati svoj glas za neki od ponuđenih projekata, a kako je informisao Dragan Kosanović, šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, na današnjoj konferenciji za novinare najviše glasova je dobio projekat izgradnja mobilijara za decu u Buđanovcima, Donjim Petrovcima, Klenku, Nikincima i Malim Radincima – 1.641 glas.
– U budžetu će biti i projekti izgradnje lifta za invalidna i druga bolesna lica u Domu zdravlja (1.634) , uređenje centra Platičeva (1.318), ormarići za đake u osnovnim školama „Ivo Lola Ribar“, „Zmaj Jova Jovanović“ i „Dušan Jerković“ (1.110) i izgradnja parka u centru Vognja – rekao je Dragan Kosanović i izrazio zadovoljstvo brojem građana koji su učestvovali u procesu participativnog budžetiranja.
– Odeljenje za finansije, privredu i poljoprivredu izrađuje odluku o budžetu Opštine za narednu godinu i u okviru te odluke biće i ovi projekti iz participativnog budžetiranja. Okvirno, mogu da kažem da će za ove projekte biti potrebno oko 20 miliona dinara, što je na nivou sredstava koja su obezbeđena i za ovu godinu – rekla je Biljana Damljanović, šefica Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.