26.09.2017.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Kuće za izbeglice

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić juče je uručio ključeve montažnih kuća u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Na ovaj način tri porodice stambeno su zbrinute – porodice Kovačić i Vuletić kuće su dobile u Sremskoj Mitrovici, dok je porodica Rajšić kuću dobila u Divošu.
Vrednost svake kuće je 1,5 miliona dinara i one su dodeljene izbeglim licima sa teritorije Hrvatske.
Načelnik Mirnić ističe da su izbegličke porodice bile nastanjene na teritoriji Sremske Mitrovice od kako su se doselile iz Hrvatske.
– Na ovaj način mi nastavljamo da rešavamo stambeno pitanje izbeglica i Mitrovica je jedan od lidera u zbrinjavanju izbegličkih porodica – poručio je Mirnić.
Milena Kovačić, čija je porodica ovim putem stambeno zbrinuta, zahvalila se svima koji su učestvovali u ovom projektu. Njena porodica izbegla je iz Daruvara, a u Sremskoj Mitrovici su od 1993. godine.
Projekat je finansirala Banka za razvoj saveta Evrope uz učešće i podršku Jedinice za upravljanje projektima, Komesarijata za izbeglice i Grada Sremska Mitrovica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.