14.09.2017.
Aktuelno

Policijska uprava Sremska Mitrovica

Policija u službi građana

Promocija projekta „Osnovi bezbednosti dece“ održana je juče u mitrovačkoj Gradskoj kući. Projekat su organizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Policijska uprava Sremska Mitrovica i Uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica. Projekat će biti realizovan u svim osnovnim školama, a ciljna grupa će biti učenici četvrtog i šestog razreda. Na području Srema, nastavu će realizovati pripadnici Policijske uprave Sremska Mitrovica.
Cilj ovog projekta je podizanje bezbednosne kulture dece, edukacija o mogućim rizicima i način zaštite dece. Teme koje će se obrađivati su: bezbednost dece u saobraćaju, policija u službi građana, nasilje kao negativna društvena pojava, prevencija i zaštita od droge, alkohola i trgovine ljudima, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, zaštita od požara i tehničko – tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.
Prema rečima načelnika Policijske uprave Sremska Mitrovica Đure Mandića, za realizaciju projekta je obučeno 67 policijskih službenika koji poseduju licencu za držanje predavanja. Predavanja će biti realizovana u 49 osnovnih škola na teritoriji Srema.

S. K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.