28.08.2017.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Subvencionisan prevoz đaka

Sa početkom nove školske godine, dolazi do izmene polazaka autobusa, odnosno ponovo počinje da se primenjuje stari red vožnje koji je na snazi kada đaci putuju u škole.
O novinama i izmenama koje se tiču subvencionisanog prevoza govorili su danas načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miroslav Jovanović i načelnica GU za obrazovanje Mirjana Pjevac.
Prema rečima načelnika Jovanovića, učenici koji potiču iz socijalno ugroženih porodica (oko 200 đaka) imaju pravo na potpuno besplatan prevoz. Takođe je ugovorna obaveza prevoznika da od 1. septembra svi autobusi imaju klima uređaje i elektronske displeje koji će služiti za informisanje putnika, ali i ugrađen dži pi es kako bi se pratilo kretanje autobusa i redovnost polazaka.
I ove godine u budžetu Grada Sremska Mitrovica opredeljena su sredstva za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola koji pohađaju srednje škole van teritorije Sremske Mitrovice. To su oni profili koje Grad nema u svojim srednjim školama.
Kako je istakla načelnica Mirjana Pjevac istraživanja su pokazala da najviše učenika sa teritorije Grada Sremska Mitrovica pohađa Poljoprivrednu školu u Rumi i školu u Bogatiću. Od ove godine, prvaci koji su upisali srednju Poljoprivrednu školu neće imati pravo na subvencionisani prevoz ka Rumi, jer Prehrambeno – šumarska i hemijska škola u Sremskoj Mitrovici od ove godine ima profil poljoprivredni tehničar.
Što se tiče đaka koji pohađaju mitrovačke srednje škole, svaki roditelj će plaćati cenu karte 3.000 dinara, a ostatak do pune cene plaćaju prevoznik i Grad koji je opredelio sredstva u budžetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.