23.08.2017.
Aktuelno

Inđija

Sredstva za poljoprivrednike

Opština Inđija podelila je 51 poljoprivredniku ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme za pčelarstvo. Vrednost potpisanih ugovora iznosi 6.423.223 dinara i predstavljaju najveća izdvajanja Opštine za oblast poljoprivrede.
Prilikom dodele ugovora, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je poljoprivreda jedna od glavnih privrednih grana u koju će opština sve više ulagati, najavljujući da će budžet za ovu oblast sledeće godine biti uvećan za minimum pet miliona dinara.
– Naša želja je da budžet za poljoprivredu bude makar duplo veći kako bi svako poljoprivredno gazdinstvo moglo da oseti boljitak, ali postepenim povećanjem dostići ćemo i taj nivo. Budžet koji je trenutno imamo je jedan od najboljih na teritoriji pokrajine Vojvodine, što pokazuje da brinemo o razvoju poljoprivrede na teritoriji naše opštine – istakao je Gak.
Predsednik je najavio formiranje poljočuvarske službe koja je predviđena planom za ovu godinu a pomoć u tehničkom opremanju očekuje se od Pokrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.