20.07.2017.
Aktuelno

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica

Sanacija Fekalne crpne stanice „Batutova“

Radnici sremskomitrovačkog „Vodovoda“ uspešno su završili sanaciju Fekalne crpne stanice „Batutova“, sa ciljem da sistem odvođenja otpadnih voda na vreme bude pripremljen za predstojeći period. Ovim se postiže nesmetan protok otpadnih voda i značajno doprinosi stabilnosti kanalizacionog sistema.
FCS „Batutova“ je jedna od najvažnijih u sistemu kanalizacije u čijem sastavu je šest crpnih stanica. S obzirom na to da je njen zadatak izdizanje fekalnih voda na veću kotu i njihovo kanalisanje do glavnog kolektora FCS „Čikas“, ovim radovima se bitno utiče na funkcionalnost celokupnog sistema. U cilju sprečavanja zagušenja pumpi i neadekvatnog protoka otpadnih voda, urađena je sanacija postojeće rešetke. Mulj i drugi čvrsti otpad očišćeni su ručno, a rešetka je postavljena u položaj koji će ubuduće omogućiti jednostavnije i lakše održavanje.
Takođe, nedavno su u sklopu četiri crpne stanice u Mačvanskoj Mitrovici betonski poklopci zamenjeni metalnim, kako bi se omogućio lakši pristup rešetkama i pumpama.
Zbog češće pojave atmosferskih padavina koje se očekuju nakon letnjeg perioda, ove preventivne mere su deo planiranih redovnih aktivnosti u JKP „Vodovod“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.