29.06.2017.
Aktuelno

Ruma

Nagrađeni vukovci

Kao i proteklih godina, upravo na Vidovdan svi rumski đaci dobijaju svoje knjižice i svedočanstva, a posebno se organizuje i prijem za one najbolje – dobitnike Vukove diplome, kao i one koji su na republičkim takmičenjima zauzeli neko od prva tri mesta.
U rumskoj opštini ima ukupno 70 učenika sa Vukovom diplomom i 25 učenika koji su osvojili neka od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.
– Reč je o ukupno 95 učenika: 56 su učenici osnovne škole, 14 je učenika završnih razreda srednje škole, a ostalo su nagrađivani učenici. Za njih je lokalna samouprava obezbedila novčane nagrade u visini od 5.000 dinara i pohvalnice – kaže Svetislav Damjančuk, šef Odeljenja za društvene delatnosti.
Najboljim učenicima se u holu Kulturnog centra obratila Marija Stojčević, zamenica predsednika Opštine koja im je čestitala na postignutom uspehu u školovanju.
– Vi ste zaista ponos naše opštine i verujem da ćete predanim radom, kao i do sada, nastaviti vaše obrazovno usavršavanje. Od toga nećete samo vi lično imati koristi, već celo društvo. Veliku zaslugu za vaše uspehe svakako imaju i vaši učitelji i nastavnici. Na prosvetnim ardnicima je velika odgovornost da pomognu u stvaranju poštenih, odgovornih i obrazovanih mladih ljudi zato i vama upućujem posebnu zahvalnost i iz ličnog iskustva znam koliko ste ponosni na vaše učenike – rekla je Marija Stojčević i poručila nagrađenim učenicima da im Vukova diploma bude podstrek za dalje obrazovanje.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.