23.06.2017.
Aktuelno

Prijem za uspešne inđijske sportiste

Izborili se sa bolešću, pa osvojili medalje

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak danas je priredio svečani prijem za 16-godišnjeg Lazara Matijevića i 11-godišnjeg Stefana Zakamaroka iz Inđije, koji su početkom juna učestvovali na 8. „Svetskim dečijim pobedničkim igrama“ u Moskvi. U pitanju je takmičenje na kojem učestvuju mališani uzrasta od sedam do 16 godina koji su završili terapiju, pobedivši tako u najvažnijoj borbi – borbi za život. Deca su se takmičila u stonom tenisu, plivanju, streljaštvu, atletici, fudbalu i šahu.Reprezentacija Srbije na ovom takmičenju osvojila je ukupno sedam medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.
Stefan je učestvovao u kategoriji od 10 do 13 godina u četiri discipline (atletika, fudbal, streljaštvo i stoni tenis) i osvojio dvezlatne medalje – u atletici (trčanje na 60 metara) i fudbalu. U kategoriji od 14 do 16 godina, Lazar Matijević se okitio sa dve bronzane medalje – u stonom tenisu i fudbalu.
– Učešće na „Igrama pobednika“ u Moskvi za nas je bilo jedno nezaboravno iskustvo. Zaista nosimo prelepe utiske i uspomene iz Rusije i zahvaljujemo se NURDOR-u i Opštini Inđija – rekli su Stefan i Lazar nakon svečanog prijema kod predsednika Opštine Inđija.
Lokalna samouprava ovim malim junacima zahvalila se na simboličan način poklonivši im lap top računare, a predsednik Opštine Vladimir Gak poželeo im je dobro zdravlje i puno sreće u daljem školovanju i sportskim aktivnostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.