06.06.2017.
Aktuelno

Rumski motel „Uzelac“

Turci novi vlasnici

Turski investitor „Yayla“ novi je vlasnik rumskog Motela „Uzelac“. Turska kompanija planira velika ulaganja, kako bi rumski motel ponovo zasijao punim sjajem. Radovi će se sprovoditi u nekoliko faza, a u prvoj koja je već počela, biće uloženo nešto preko pola miliona evra.
Tim povodom danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije na kojoj su govorili predstavnik kompanije „Yayla“ za Balkan Beret Išašir i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.
Predstavnik turske kompanije je napomenuo da „Yayla“ ulagaže kapital u više različitih delatnosti. Ovaj investitor u Srbiji već ima nekoliko turskih restorana pokraj auto-puteva, a bavi se i poljoprivredom u Sremu i uložiće sredstva i u prehrambenu industriju.
– Imamo velike planove za revitalizaciju rumskog motela. U fazama ćemo puštati u rad prvo motel, zatim svečanu salu, plan nam je da radimo i keteringe za firme koje posluju u ovom delu Srbije. Renoviranje objekata je već krenulo. Naravno zbog početka sezone, nećemo sve radove okončati odmah, jer ne želimo da propustimo turističku sezonu koja traje do oktobra. Ipak, naredne sezone svi oni koji posete naš motel imaće prilike da uživaju u potpuno novom ambijentu – rekao je Beret Išašir i dodao da je rumski motel ima 60 soba sa 170 kreveta.
Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je naglasio da je lokalnoj samoupravi veoma bitno da pored investicija i novih radnih mesta, privredni rast paralelno prate ulaganja i u turizam i smeštajne kapacitete.
– Opština Ruma želi da se razvija u svim sferama. Svakako da je važno što će i 25 radnika iz oblasti ugostiteljstva dobiti posao u motelu. Koliko sam obavešten u rumskom motelu trenutno radi samo jedan radnik. Mi smo kao lokalna samouprava zahvalni svima onima koji ulože svoj kapital u razvoj naše opštine. Poželeo bih gospodinu Beretu puno sreće u radu i da Ruma jednim modernim motelom i njegovim smeštajnim kapacitetima upotpuni svoju ugostiteljsku i turističku ponudu – kazao je predsednik Mančić.
Beret Išašir je pozvao Rumljane zainteresovane za rad u ugostiteljstvu da dođu u motel na razgovor za posao. Prema njegovim rečima rumskom motelu su potrebni: kuvari, recepcionari, konobari, sobarice, čuvari i menadžeri.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.