01.06.2017.
Ekonomija

Nova Pazova dobija direktan pristup auto-putu

U toku radovi na izgradnji petlje

Jedino mesto koje do sada nije imalo izlazak sa auto-puta od Beograda do Novog Sada je Nova Pazova, a direktan pristup auto-putu biće omogućen zahvaljujući investiciji koja podrazumeva izgradnju petlje sa isključenjima na auto-put E-75 između Starih Banovaca i Nove Pazove.
-P etlja na auto-putu Beograd – Novi Sad, kod kompanije Delez biće gotova do leta. Projekat je značajan ne samo za meštane, već i za buduće i sadašnje investitore koji posluju u novopazovačkoj indutrijskoj zoni – istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova prilikom obilaska građevinskih radova na ovoj saobraćajnici.
Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan pristup naselja Nova Pazova auto-putu. Korist od petlje će imati i stanovnici Novih Banovaca, čije su ulice u poslednje vreme opterećene kamionima koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni na ovom mestu u poslednjih nekoliko godina. Projekat realizuju zajednički Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Opština Stara Pazova, koja je iz sopstvenog budžeta izdvojila preko million evra za ovaj projekat. Radinović je izjavio da je ova saobraćajnica bila samo san i ove i svih prethodnih lokalnih vlasti u poslednjih nekoliko decenija.
– Komplikovana eksproprijacija zemljišta na kojoj se petlja nalazi, izmeštanje glavnih tokova gasovoda i obezbeđivanje dokumentacije je veliki posao koji je moj tim uspešno realizovao i mi ćemo ovu petlju pustiti u saobraćaj već 1. jula – izjavio je Radinović.
Velika vrednost petlje je i u tome što će ona biti deo velikog koridora koji pored auto-puta kroz celu industrijsku zonu povezuje sadašnje i buduće velike privredne objekte od Deleza i Lidla pa do kompleksa logističkih centara kompanije Ajmaks na petlji kod Novih Banovaca. Takođe, petlja će biti čvorište i budućeg koridora koji kroz atare sela Vojka i Krnješevci povezuje zone dva velika auto-puta.

RTV Stara Pazova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.