18.05.2017.
Društvo

Stara Pazova: Izbori za savete mesnih zajednica

Velika podrška građana Srpskoj naprednoj stranci

U nedelju, 14. maja u opštini Stara Pazova održani su izbori za članove saveta mesnih zajednica za svih deset naseljenih mesta (Stara Pazova, Nova Pazova, Stari Banovci, Novi Banovci, Banovci – Dunav, Belegiš, Surduk, Vojka, Krnješevci i Golubinci). Od ukupno 116 članova saveta mesnih zajednica, koliko ih je birano na izborima, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imaće 110, što pokazuje da sadašnje rukovodstvo i aktuelna vlast u Opštini Stara Pazova uživa podršku građana Opštine, koji su prepoznali i na ovaj način pozdravili napore uložene u realizaciju mnogih investicija u svim naseljima i podržali viziju i planove da Opština Stara Pazova dobije status grada sa tri gradske opštine.
U MZ Stara Pazova, kandidati vladajuće koalicije imaće 18 članova, a u Savetu će biti i tri člana Grupe građana „Moja Pazova“. U MZ Nova Pazova u Savetu će, pored 18 članova iz Srpske napredne stranke sa koalicijom, biti i tri člana sa liste „Izbor Opština Nova Pazova – Milan Turanjanin“. U ostalih osam naselja, u Savetima mesnih zajednica, članovi će biti kandidati sa liste vladajuće Srpske napredne stranke i koalicionih partnera.
– Ovo su izuzetni rezultati. Ukoliko uzmemo u obzir ukupan broj članova saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Stara Pazova, i osvojenih 110 mandata Srpske napredne stranke i koalicionih partnera, od ukupno 116, to je čvrst pokazatelj da su građani zadovoljni politikom razvoja, koju vodi Srpska napredna stranka, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Mi ćemo i dalje nastojati da podjednako ulažemo u sva naseljena mesta i da po prioritetima, u skladu sa potrebama građana, unapređujemo sve što je neophodno za svakodnevni bolji život svih žitelja naše Opštine – izjavio je nakon utvrđivanja izbornih rezultata, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i predsednik OO SNS.
Sva biračka mesta su zatvorena u 20 časova i nisu zabeleženi incidenti i nepravilnosti tokom izbornog procesa. Na 48 biračkih mesta pravo glasa imalo je ukupno 55.878 građana, a evidentirana je bila manja izlaznost glasača nego na prethodnim izborima 2013. godine.
Rezultati održanih izbora za savete mesnih zajednica na teritoriji Opštine Stara Pazova, daju još snažniji podstrek da se u narednom periodu nastavi sa planiranim vitalnim infrastrukturnim projektima i dalje kontinuirano ulaže u razvoj jedne od najrazvijenijih opština u Republici Srbiji.

Nemanja Stikić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.