11.05.2017.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Sufinansiranje nabavke materijala za povrtarsku proizvodnju

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke materijala za povrtarsku proizvodnju na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u 2017. godini.
Cilj konkursa je intenzivnije korišćenje postojećih zemljišnih resursa na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u 2017. godini. Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke materijala za povrtarsku proizvodnju – početni biološki materijal (semenski materijal i supstrat).
Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom Konkursu iznosi 2.300.000 dinara. Intenzitet bespovratnih sredstava utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti investicije, a maksimalno 20.000 dinara po investiciji. Za fizička lica čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina (mladi poljoprivrednici) i žene bespovratna sredstva po ovom Konkurusu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od vrednosti investicije, a maksimalno 70.000 dinara po investiciji. Prilikom obračuna se uzima vrednost nabavke materijala bez poreza na dodatu vrednost (PDV-a).
Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se uzimati u obzir računi, koji dokazuju nabavku materijala, izdati pre 01.12.2016. godine.
Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica, nosioci aktivnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja imaju prebivalište na teritoriji grada Sremska Mitrovica.
Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 01.07.2017. godine.
Tekst Konkursa, Pravilnik, i obrazac prijave može se preuzeti sa internet stranice www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija br. 6 (prvi sprat, kancelarija br. 20),
Dodatne informacije putem telefona 022/610-573 od 9 do 14 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.