09.05.2017.
Aktuelno

Rok za zamenu vozačke dozvole ističe 10. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, podseća građane da vozačke dozvole na starom (papirnom) obrascu važe do 10. juna 2017. godine.
Zahtev za zamenu vozačke dozvole na starom (papirnom) obrascu se podnosi lično, u policijskoj stanici po mestu prebivališta građana. Uz zahtev potrebno je priložiti:
1. vozačku dozvolu izdatu na starom (papirnom) obrascu;
2. važeću ličnu kartu na uvid;
3. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole koje nije starije od šest meseci (dokaz treba priložiti ako je ranija dozvola izdata na period kraći od 10 godina iz zdravstvenih razloga, odnosno ako zahtev podnosi lice koje je starije od 65 godina života);
4. dokaze o plaćenim taksama.
Vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima se izdaje na rok od 10 godina.
Osobama koje su starije od 65 godina vozačka dozvola se izdaje sa rokom važenja do najviše pet godina (u zavisnosti od mišljenja lekarske komisije). Osobama koje u vreme izdavanja vozačke dozvole imaju više od 55 godina, dozvola se izdaje sa rokom važenja do navršene 65. godine. Izuzetno, dozvola se može izdati i na kraće vreme, na osnovu nalaza i mišljenja u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti vozača.
Nakon 10. juna 2017. godine, vozačke dozvole izdate na starom (papirnom obrascu) neće moći da se koriste za upravljanje vozilom u saobraćaju, ali će i nakon tog datuma moći da se zamene za nove vozačke dozvole.
Zahtev za zamenu stare vozačke dozvole za novu može se podneti i elektronskim putem preko portala elektronske uprave korišćenjem usluge „Zamena stare vozačke dozvole za novu (kartičnu)“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.