26.04.2017.
Aktuelno

Delegacije Opštine Bela iz Slovačke u Staroj Pazovi

Zajednički projekti

Članovi delegacije Opštine Bela iz Slovačke razgovarali su sa rukovodstvom Opštine Stara Pazova o razvijanju saradnje oko izrade zajedničkih projekata za dobijanje sredstava Evropske unije.
Matuš Krajči, predsednik Opštine Bela je govorio o dosadašnjem iskustvu i konkrektnim projektima koje su realizovali zahvaljujući sredstvima iz EU – fondova, izrazivši nadu, da će ovaj susret doneti nove projekte za obe strane. U razvoj saradnje veruje i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, koji je najavio da se već u maju otvaraju konkursi za projekte Dunavske stretegije, gde mogu da učestvuju sve zemlje Dunavskog sliva, a za sredstva će aplicirati sa partnerima iz Slovačke. Saradnja dveju opština počela na kulturnom planu, kada je u Beloj u decembru gostovao ansambl KUD- Branko Radičević, a slovački ansambl će uzvratiti posetu Staropazovčanima za Vidovdanske susrete.
Nakon prijema u Opštini, delegacija iz Slovačke u kojoj se nalaze Lenka Kovačova i Ana Hodonova, menadžerke za projekte EU, i Jan Filip, asistent za međunarodne odnose, rodom iz Stare Pazove, posetila je još nekoliko institucija, a u Srbiji boravi do petka.

RTV Stara Pazova

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.