24.04.2017.
Aktuelno

Rešavanje problema migranata

Izvesno zatvaranje Prihvatnog centra u Šidu

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević posetio je danas Šid, gde je razgovarao sa predsednikom Opštine Šid Predragom Vukovićem i prisustvovao sastanku Saveta za bezbednost. Glavna tema razgovora bila je aktuelno stanje sa migrantima. Kako nam je nakon razgovora izjavio predsednik Opštine Šid Predrag Vuković, zaključak sastanka je da će Prihvatni centar u Šidu, u doglednom vremenu biti zatvoren.
– Za sve ono o čemu smo govorili u prethodnom periodu, dobili smo podršku državnog sekretara Ivaniševića. Prihvatni centar u Šidu biće zatvoren. Za to će nam trebati vremena, ali u narednih nekoliko dana biće preduzete sve neophodne aktivnosti. Ja se ovom prilikom zahvaljujem građanima Šida na strpljenju i poverenju. Ja sam obećavao da će doći do rešenja novonastale situacije sa migrantima i to ćemo i učiniti. Svaki migrant koji je ušao na teritoriju Srbije bio je zaštićen, kako od strane evropskih organizacija tako i od strane države. Ali i prava naših građana moraju da se poštuju i iskreno se nadam da će u narednom periodu sve biti kako treba – izjavio je Vuković.
Državni sekretar je rekao da je postignut dogovor o tome da se izvrši alokacija migranata sa određenih lokacija, jer je bezbednost građana na prvom mestu i država neće dopustiti da njihova bezbednost bude dovedena u pitanje. Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo će podržati lokalnu samoupravu u nastojanju da se situacija sa migrantima održi stabilnom.
Ivanišević je iskazao zahvalnost građanima Šida na razumevanju, i istovremeno uputio izvinjenje ukoliko su doživeli određene neprijatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.