17.04.2017.
Aktuelno

Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint

Dominacija kajakaša „Vala“

Na Adi Ciganliji održan je Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint za 2017. godinu. Kup Srbije je ujedno bio i prva kontrola za predstojeća međunarodna takmičenja među kojima su i III Svetski kup i Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore kojima je ove godine Beograd domaćin.
Članovi Kajakaškog kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice na ovom takmičenju su ostvarili zapažen uspeh, osvojivši 14 medalja, i to osam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane pod vođstvom trenera Nenada Kosijera i Igora Došena.
U konkurenciji kadetkinja u trci na 200 metara zlatnu medalju je osvojila Anastazija Bajuk, dok je na 500 metara pobedila Olivera Mihajlović, a Anastazija Bajuk bila je brozana.
Marija Dostanić je bila najbolja u konkurenciji juniorki, gde je u trkama na 200 i 500 metara osvojila dve zlatne medalje.
Među juniorima članovi „Vala“ su bili dominatni. U trci na 1.000 metara zlatnu medalju je osvojio Bojan Zdelar, srebrnu Stefan Vrdoljak, a bronzanu Nemanja Tajbl. Na 200 metara Bojan Zdelar je osvojio zlato ispred srebrnog Stefana Vrdoljaka. U trci na 500 metara Bojan Zdelar je osvojio zlato, a Nemanja Tajbl bronzu.
Sandra Polovina, u konkurenciji seniorki, osvojila je bronzanu medalju u trci na 1.000 metara, dok je Marko Tomićević u istoj disciplini u konkurenciji seniora osvojio zlatnu medalju.
Dan pošto je na Adi Ciganliji završen Kup Srbije održano je pojedinačno Prvenstvo Srbije na 5000 metara.
U juniorskoj konkurenciji zlatan je bio Bojan Zdelar, srebro je osvojio Nemanja Tajbl, a bronzu Stefan Vrdoljak.
Pored osvojača medalja na ovim takmičenjima u finalu su se borili i Ognjen Nježić, Ognjen Mastalović, Petar Milković, Aleksandar Zec i Vladimir Vujanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.