15.04.2017.
Aktuelno

Dom zdravlja Stara Pazova

Najnaprednija zdravstvena ustanova

Rukovoditi zdravstvenom ustanovom u kojoj je zaposleno preko 400 radnika, a pre svega sa svojim saradnicima odgovoriti na zahteve pacijenata, nije nimalo lak posao. Međutim, ukoliko jedan dom zdravlja ima dobrog menadžera, onda je uspeh zagarantovan. Internacionalna asocijacija zdravstvenih ustanova u Londonu staropazovački Dom zdravlja uvrstila je među najnaprednije zdravstvene ustanova u jugozapadnom delu Evrope, a rukovodioca same ustanove dr Aleksandra Omerovića za najmenadžera za proteklu godinu na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedinije, Crne Gore i Srbije.
Iako je njegova prva ljubav bila književnost, doktor Aleksandar Omerović je nakon Srednje medicinske škole u Zemunu, završio Medicinski fakultet u Beogradu i specijalizirao internu medicinu, dok funkciju direktora uspešno obavlja tri godine i kako kaže dobijeno priznanje mu znači, ali ga i obavezuje.
Treba istaći da je Dom zdravlja u Staroj Pazovi akreditovan na period od sedam godina, maksimalan broj godina kada je u pitanju akreditacija zdravstvenih ustanova što dovoljno govori o tome kako funkciniše zdravstveni sistem ove ustanove. U prilog tome ide i činjenica da tokom protekle godine Zaštitniku prava pacijenata nije upućena nijedna žalba.

RTV Stara Pazova

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.