04.04.2017.
TV Ordinacija

4. 4. 2017.

TV Ordinacija 2017.04.04.

Dr. Zoran Lekić: Povećanje dojki,augmentacija,je hirurška metoda kojm se poboljšava izgled i povećava volumen dojki. To je jedna od najčešćih estetskih operacija kod žena. Željeni rezultati se postižu ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male,nerazvijene grudi ili vraćaju volumen nakon perioda laktacije. Izbor odgovarajuće veličine implantata,ostavljen je isključivo pacijentu uz maksimalnu podršku hirurga. Takodje,povećanjem dojki se mogu ispraviti i razni fizički nedostaci, rekonstrukcija nakon mastektomije-odstranjenja dojke, kao i asimetrija. Za uvećanje dojki koristimo najkvalitetnije svetski priznate marke implantata,na koje dobijate dozivotnu garanciju i nije ih potrebno menjati nakon odredjenog perioda.Plasiranje implantata se izvodi kroz minimalne rezove koji mogu biti vertikalni ispod dojke,delom oko areole ili u pazušnoj jami. Takodje u zavisnosti od kvaliteta Vašeg tkiva dojki, implantati mogu biti postavljeni subglandularno(ispod žlezde) ili submuskularno(ispod mišića)

Psiholog Dragana Stankovic: Ohrabrite dete da više vremena provodi sa svojim prijateljima, kao i da više učestvuje u vanškolskim aktivnostima. Pozitivna iskustva sa vršnjacima i čvrsta prijateljstva ključ su u prevenciji depresije. Učestvovanje u sportskim i drugim aktivnostima takođe može da bude od koristi. Istovremeno, treba
voditi računa o mogućim problemima koji se javljaju na početku zabavljanja. Čak i obična romantična iskustva, kao što je recimo flertovanje, mogu pospešiti simptome depresije. Budite oprezni kada su u pitanju filmovi i TV serije koje vrlo često idealizuju karaktere i pojedine situacije. Ako se vaše dete upoređuje sa nekim od svojih
idola sa TV ekrana, vrlo je moguće da će se javiti osećaj razočarenja i depresije. .Izlaganje negativnim i nasilnim sadržajima takođe može pospešiti osećaj depresije, promovisanjem negativnih i ružnih pogleda na svet.

Nutricionista Zvezdana Ljubenovic: Najbolje je da napravite sok od svežeg slatkog kupusa, mada se može pripremati sok i od kiselog kupusa. Ukoliko imate sokovnik, najjednostavnije ćete napraviti sok od kupusa. Ukoliko nemate sokovnik, sledite sledeći recept. očistiti i sitno iseckati 500 g kupusa, zatim samleti i ostaviti da odstoji neko vreme. Potom procediti sok kroz gazu i čuvati u frižideru. Sok piti između obroka. Sok od svežeg kupusa se pre svega koristi za lečenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, a može se koristiti i za mnoge druge tegobe kod kojih je inače delotvoran. Mnoge studije su dokazale da povećana upotreba soka od kupusa smanjuje rizik od gojaznosti, dijabetesa, srčanih oboljenja i ukupne smrtnosti, ali i poboljšava kvalitet kože, energiju i podstiče zdravo mršavljenje. Sok od kupusa posebno deluje povoljno na želudac i želudačne tegobe. kod kardiovaskularnih bolesti (sprečava srčani i moždani udar, snižava nivo holesterola u krvi, leči anemiju ima antioksidativno svojstvo (neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.