03.04.2017.
Aktuelno

Obnova prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori

Bolja povezanost iriške i inđijske opštine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović obišli su danas radove na obnovi prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori, od Iriškog venca do hotela „Norcev“. Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, a sredstva su, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dodeljena Opštini Irig.
Nakon obilaska puta, Igor Mirović je izjavio da će u narednih nekoliko nedelja ovi radovi biti završeni, ali da se nastavlja dalje sa obnovom sledeće deonice.
– Pripremamo projekat i za nastavak obnove puta, od hotela „Norcev“ do Banstola i verujem da će se to raditi naredne godine. S obzirom na to da su, u dogovoru Pokrajinske vlade i Ministarstva saobraćaja, „Putevi Srbije“ preuzeli da obnove deonicu državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, tako ćemo, u narednih godinu dana, zaokružiti ovaj putni deo na Grebenskom putu – rekao je Mirović.
Rekonstrukcijom biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.
Predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović izjavio je da je ova opština prva imala gotov projekat za sanaciju deonice Grebenskog puta koja prolazi kroz ovu opštinu i da će to doprineti većem razvoju turizma u iriškoj opštini.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.