31.03.2017.
Aktuelno

Radna zona u Šimanovcima

Saniranje saobraćajnice

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički i njen zamenik Zoran Vojkić obišli su juče radnu zonu u Šimanovcima gde se privodi kraju obnova saobraćajnice u dužini od 1.600 metara, koja je nakon ekstremno niskih zimskih temperatura u potpunosti propala do te mere da bi, kako nam je rekla prva žena pećinačke opštine, da lokalna samouprava nije reagovala uskoro bila potpuno neupotrebljiva.
– Zbog loše podloge na kojoj je ova saobraćajnica svojevremeno izgrađena zima je uzela svoj danak i morali smo brzo da reagujemo, jer u ovom delu radne zone posluje 11 kompanija koje upošljavaju oko 2.000 radnika. Da nismo reagovali i ponovo izgradili ovu deonicu puta, uskoro bi bilo jako teško čak i putničkim automobilom doći na posao, a transportni saobraćaj teretnim kamionima bi bio u potpunosti onemogućen, što bi nanelo veliku štetu kompanijama koje posluju u ovom delu radne zone. Stoga smo već početkom marta krenuli u obnovu ove deonice i u ovom trenutku put je već izgrađen, a saobraćaj se nesmetano odvija – izjavila je Kovačević Subotički.
Njen zamenik Zoran Vojkić objasnio je da se u ovom trenutku rade bankine na novoizgrađenoj deonici puta, a potom će biti izgrađena i nova kanalska mreža koja će onemogućiti da voda ubuduće ugrožava stabilnost puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.