Aktuelno

Ruma

Otvaranje novih pogona

U prvoj polovini godine u rumskoj opštini biće otvoreno preko 1.000 radnih mesta, a među onima koji će naći posao ima i dosta nezaposlenih iz susednih opština, budući da u samoj Rumi nema dovoljno radnika određenih profila.
Ono što predstoji je, kako je najavljeno, otvaranje nove fabrike francuske firme „Hačinson“ i to 27. marta, a probna proizvodnja je već počela. Podsetimo, prvi proizvodni pogon „Hačinsona“ otvorio je u februaru prošle godine premijer Aleksandar Vučić. U prvoj fabrici se proizvode creva za rashladne uređaje, a u novoj će se proizvoditi creva za gorivo, sve za potrebe autoindustrije.
Pored „Hačinsona“ ozbiljan broj zaposlenih biće i u nepalskoj firmi „Sinovejšn“ koja polovinom aprila započinje sa probnom proizvodnjom nudli „WAI – WAI“ koje će iz Rume ići u ceo svet.
– Prema ugovornoj obavezi Nepalci bi do kraja godine trebalo da uposle 409 radnika. U maju bi trebalo da se otvori i pogon italijanske firme „La Linea verde“ koja se gradi u Dobrincima, a gde će se uposliti oko 150 radnika. Dakle, samo u ove tri pomenute fabrike biće uposleno preko 1.000 radnika, a to nije sve. I „Albon“ će uskoro zaposliti još 20 radnika čime će izvršiti svoju obavezu. Malo smo tu duže čekali ali isplatilo se, jer i u ovoj fabrici će raditi 225 radnika i tu su, mogu reći, plate zaposlenih među najvišim u rumskoj opštini. Što je više tih kompanija sve više ponestaje i potrebne stručne radne snage što će uticati i na povećanje zarada – kaže predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.