17.03.2017.
Aktuelno

Počela izgradnja zgrade za izbeglice u Sremskoj Mitrovici

Krov nad glavom dobija 40 porodica

Sremska Mitrovica je prva od devet lokalnih samouprava u kojima ove godine počinje gradnja stanova u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Danas je u Sremskoj Mitrovici, u Naselju Kamenjar, ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije položio kamen temeljac za izgradnju 40 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Kako je tom prilikom izjavio Dačić, pomažući onima koji su trenutno bez doma, koji dolaze iz oblasti pogođenih sukobima, terorizmom i ekstremizmom, imamo još veću obavezu i ne smemo da zaboravimo ljude u dugotrajnom raseljenju koji su iz svojih domova bili proterani pre više od dve decenije i koji još uvek čekaju održiva rešenja.
Izbeći iz sopstvenog doma je vrlo teško, bolno, istakao je Dačić i dodao da živeti u nekada jako teškim i gotovo nehumanim uslovima izbeglištva, toliko dugo godina, zahteva posebnu pažnju i pomoć društva.
– Ovi stanovi su namenjeni socijalnom stanovanju najugroženijih kategorija izbeglica, starih lica, jednoroditeljskih porodica i onih sa bolesnim članom i nadam se da će svojim korisnicima uliti osećaj sigurnosti i zaštićenosti i potvrditi da država brine za njih, da nisu ostavljeni po strani i da im je obezbeđen dom – rekao je Dačić.
Mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader izjavio je da je Grad podržao ovaj projekat Komesarijata za izbeglice i migracije.
– Obezbedili smo parcelu na kojoj će biti izgrađena zgrada, obezbedićemo sve potrebne priključke i urediti prostor oko zgrade kada bude završena izgradnja. Sveukupno Grad Sremska Mitrovica će uložiti oko 34 miliona dinara, što mislim da su značajna sredstva – rekao je Sanader.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.